Ako doma ochrániť svoje cennosti?

Príjemné čítanie o bývaní a zaujímavom interiéri

Máte doma odloženú hotovosť, cenné papiere alebo rodinné šperky? Premýšľali ste niekedy nad tým, ako tieto veci udržať v bezpečí? Ukryť ich pod matrac alebo do ponožky nemusí byť najlepším riešením. Tieto možnosti napadnú ako prvé nielen vám, ale aj zlodejovi. Ako teda svoje cennosti chrániť?

Ako doma ochrániť svoje cennosti?

Zlodejov nepodceňujte

Pri ochrane svojho majetku nezabúdajte na to, že zlodejov netreba podceňovať. Aj keď si myslíte že ste svoj poklad v podobe dedičných zlatých náušníc a náhrdelníkov ukryli dobre, zlodeji na to môžu mať iný názor. Veľakrát ľuďom ako ideálna skrýša napadajú miesta, ktoré v skutočnosti nie sú až tak unikátne a použilo ich už mnoho ľudí pred nimi.

Pri ukrývaní cenností sa preto vyhnite skrývaniu do ponožiek alebo vankúša, vynechajte aj škatuľu pod posteľou či vrecko saka večne visiaceho v skrini. Ani vázičky, hrnčeky, plechovky a dózičky nie sú šťastnou voľbou. Práve tieto miesta zídu na um zlodejovi ako prvé.

Investujte do trezora či sejfu

Sejfy a trezory už nie sú len hotelovou záležitosťou. Čoraz častejšie ich nájdete aj v bežných domácnostiach. Nie každý rád vkladá peniaze do rúk banke, a tak radšej investuje do poriadneho domáceho zabezpečenia. Či už si vyberiete sejf alebo trezor, určite nešliapnete vedľa.

Rozdiely medzi oboma nie sú veľké. Trezory sú však väčšinou proti napadnutiu zlodejom odolnejšie. Takisto bývajú väčšie a osadené do steny alebo podlahy, takže si ich doma ani nikto nevšimne. Sejfy a trezory sa líšia najmä v cene a dodatočných vlastnostiach. Drahšie kúsky sú zabezpečené aj proti požiaru.

Ak ale doma nedržíte obrovský obnos peňazí a truhlicu prekypujúcu šperkmi, úplne si vystačíte aj s menším sejfom. Sejfy vyrábané na bežné využitie majú príjemný dizajn a jednoducho i nenápadne si ich doladíte k interiéru.

Bezpečne a výhodne

Zúfať však nemusíte ani v prípade, že si drahý kúsok na zabezpečenie vašich cenností nemôžete dovoliť. Existuje mnoho lacnejších alternatív. Možno nemajú tak vysokú mieru zabezpečenia, ale ako domáci úkryt poslúžia spoľahlivo.

Museli ste sa nosenia svadobných obrúčok z akýchkoľvek dôvodov vzdať? Ukryte ich do knihy. Áno, trezorom môžu byť aj veci, ktoré tak na prvý pohľad vôbec nevyzerajú. Na trhu nájdete rôzne uzamykateľné a prepracované repliky kníh, sviečok, hodiniek či dokonca falošné elektrické zástrčky.

Všetky možnosti poskytujú skvelý utajený priestor na pár zlatých šperkov alebo zväzok papierových bankoviek a vašu peňaženku rozhodne nezruinujú.

PR článok | Odporúčame: EPPI SK s.r.o.
Prečítané 1542 krát

Máte záujem o propagáciu formou PR článku?

Podobné články v magazíne

Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Príspevky a oznámenia | 26. 12. 2023

Ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme veľa šťastia, zdravia a pohody do roku 2024.

Prečítať článok

Plán obnovy rodinných domov 2022

Užitočné informácie | 30. 03. 2022

Príležitosť pre majiteľov starších rodinných domov získať dotáciu na obnovu až do výšky 19.000 eur.

Prečítať článok

Najobľúbenejšie projekty roku 2021

Príspevky a oznámenia | 24. 02. 2022

Už po piatykrát v rade sme si pre vás pripravili rebríček piatich najobľúbenejších domov na kľúč.

Prečítať článok

Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Príspevky a oznámenia | 19. 12. 2021

Ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme veľa šťastia, zdravia a pohody do roku 2022.

Prečítať článok

Naše webové stránky fungujú správne aj vďaka cookies. O ich používaní informujeme na stránke Pravidlá používania Cookies.