Betón ako súčasť interiéru

Príjemné čítanie o bývaní a zaujímavom interiéri

Keď sa povie slovo betón, tak si pravdepodobne predstavíte rozostavanú stavbu rodinného domu, dopravnú infraštruktúru alebo iné mohutné nosné konštrukcie. V súčasnosti nachádza betón uplatnenie aj v interiéri našich bytov alebo domov. Aby sme boli presní, ide o takzvaný pohľadový betón, ktorý môžeme charakterizovať ako veľkoformátové betónové dosky viditeľné na povrchu. Takéto betónové plochy oplývajú nádychom surového mestského industrializmu. Povrch steny z pohľadového betónu je veľmi jednoduchý na údržbu a navyše je príjemný na dotyk.

Ak máte pocit, že betón je chladný a nemoderný materiál, tak ste na omyle. V dnešnej dobe sa interiérový dizajn dostal na úroveň, kde betónové prvky v domácnosti v rôznych podobách a farebných kombináciách nie sú ničím výnimočným. Práve naopak, dokážu spríjemniť a zútulniť domácnosť veľmi neobvyklým spôsobom.

Na čo všetko sa dá betón použiť?

Najčastejšie sa betón používa na podlahy. Betónová podlaha má hladký jednoliaty povrch bez medzier a veľmi ľahko sa udržiava. Navyše je lesklá, pevná, estetická a odolná voči nárazom, škrabancom a inému poškodeniu, ktorému bežná podlaha nedokáže odolávať. Okrem toho má betónová podlaha ešte jednu výhodu - možnosť kombinovať s podlahovým kúrením. Betón má totiž veľmi dobrú tepelnú vodivosť.

Pohľadový betón však nie je možné použiť len na podlahy, ale aj na betónové stropy, či steny. Vďaka svojej tvárnosti sa však dá použiť aj ako nábytok či dekorácie. Betónové prvky môžeme bežne vidieť napríklad v kuchyni v podobe kuchynskej linky, umývadla, prípadne drezu.

Inšpirácia: Freshhome
Prečítané 1759 krát

Máte záujem o propagáciu formou PR článku?

Podobné články v magazíne

Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Príspevky a oznámenia | 26. 12. 2023

Ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme veľa šťastia, zdravia a pohody do roku 2024.

Prečítať článok

Plán obnovy rodinných domov 2022

Užitočné informácie | 30. 03. 2022

Príležitosť pre majiteľov starších rodinných domov získať dotáciu na obnovu až do výšky 19.000 eur.

Prečítať článok

Najobľúbenejšie projekty roku 2021

Príspevky a oznámenia | 24. 02. 2022

Už po piatykrát v rade sme si pre vás pripravili rebríček piatich najobľúbenejších domov na kľúč.

Prečítať článok

Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Príspevky a oznámenia | 19. 12. 2021

Ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme veľa šťastia, zdravia a pohody do roku 2022.

Prečítať článok

Naše webové stránky fungujú správne aj vďaka cookies. O ich používaní informujeme na stránke Pravidlá používania Cookies.