Klimatizácia už pri návrhu domu

Príjemné čítanie o bývaní a zaujímavom interiéri

Prečo riešiť klimatizáciu ešte pred stavbou?

Ak zahrniete klimatizáciu rovno do plánu domu, nečakajú vás v budúcnosti zložité stavebné úpravy a kopanie. Máte tiež omnoho viac možností, ako chladenie riešiť. Záleží len na vás, či napojíte klimatizáciu na tepelné čerpadlo, do ktorých izieb jednotky umiestnite a či ich dáte nad dvere alebo vedľa postele.

Chcete si užívať príjemnú klímu v celom dome? To pri skorom plánovaní nie je žiadny problém. V závislosti na rozmeroch jednotlivých miestností, počtu okien a približnej vzdialenosti medzi vnútornou a vonkajšou jednotkou, vám odborník navrhne ideálne riešenie.

4 výhody klimatizácie v novostavbe

Nástenné klimatizácie

1. Vychladí miestnosť behom chvíle

Dlhotrvajúce tropické teploty spôsobujú únavu, bolesti hlavy a dokonca aj žalúdočnú nevoľnosť. Keď potrebujete pracovať, v 30stupňových horúčavách to ide len ťažko. Leto sa jednoducho omnoho lepšie zvláda v klimatizovanej miestnosti. Pomocou diaľkového ovládania alebo cez Wi-Fi jednoducho nastavíte požadovanú teplotu a do 5 minút pocítite rozdiel.

2. Rovnako rýchlo aj prikuruje

Myslíte si, že s príchodom jesene už nebudete klimatizáciu potrebovať? To nie je pravda. Funkciu chladenia síce v chladných mesiacoch toľko nevyužijete, vhod ale prídu ďalšie programy. Pokiaľ sa vonkajšie teploty pohybujú okolo 3 °C, vychádza kúrenie klimatizáciou lacnejšie, ako keby ste zapli elektrický ohrievač. Kúrenie pritom funguje rovnako rýchlo ako chladenie.

3. Čistí vzduch

Zaistí príjemný a čistý vzduch bez nečistôt a alergénov. Jemné filtre zachytia aj tie najjemnejšie čiastočky peľu a prachu. Okrem alergénov odstráni aj roztoče a najbežnejšie baktérie či chrípkové vírusy, s ktorými náš organizmus každoročne bojuje. To ocenia alergici, astmatici, malé deti a všetci, ktorí majú problémy s imunitou alebo ich trápia chronické choroby.

4. Znižuje vlhkosť a urýchľuje vysychaniu stavby

Funguje na podobnom princípe ako čistička vzduchu. Do optimálnej rovnováhy vie dostať aj koncentráciu vlhkosti. Novostavby sa často stretávajú s vyššou vlhkosťou, ktorá so sebou nesie určité riziká. Tieto problémy trápia hlavne kuchyne a kúpeľne, kde vzniká veľa pary a dochádza k problémom s vetraním.

Pokiaľ nezačnete včas niečo robiť, hrozí vznik plesní, ktoré majú nielen estetické, ale aj zdravotné dôsledky. Na stenách as začnú tvoriť nevzhľadné šedo zelené fľaky, z ktorých sa uvoľňujú spóry dráždiace dýchacie cesty. S modernou nástennou klimatizáciou si doma užijete nielen príjemnú teplotu, ale tiež ideálnu vlhkosť a osviežujúcu klímu bez nečistôt.

Prečítané 1823 krát

Máte záujem o propagáciu formou PR článku?

Podobné články v magazíne

Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Príspevky a oznámenia | 26. 12. 2023

Ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme veľa šťastia, zdravia a pohody do roku 2024.

Prečítať článok

Plán obnovy rodinných domov 2022

Užitočné informácie | 30. 03. 2022

Príležitosť pre majiteľov starších rodinných domov získať dotáciu na obnovu až do výšky 19.000 eur.

Prečítať článok

Najobľúbenejšie projekty roku 2021

Príspevky a oznámenia | 24. 02. 2022

Už po piatykrát v rade sme si pre vás pripravili rebríček piatich najobľúbenejších domov na kľúč.

Prečítať článok

Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Príspevky a oznámenia | 19. 12. 2021

Ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme veľa šťastia, zdravia a pohody do roku 2022.

Prečítať článok

Naše webové stránky fungujú správne aj vďaka cookies. O ich používaní informujeme na stránke Pravidlá používania Cookies.