Moderná domáca pracovňa

Príjemné čítanie o bývaní a zaujímavom interiéri

Pracovňa je miestom, kde sa rodia a realizujú nové nápady, vízie a predstavy. Na to, aby toto všetko bolo možné, je potrebné vytvoriť vo vašom byte alebo dome prostredie, ktoré bude podnecovať a budovať kreatívne myslenie a zároveň zvyšovať našu produktivitu. Aká by mala byť správna pracovňa?

Nápady a inšpirácie sa netočia len okolo pracovného stola a kancelárskej stoličky. Aj keď platí, že v prípade týchto dvoch kusov nábytku sa oplatí investovať do kvality. Stôl by mal byť z odolného a masívneho materiálu, ktorý vám umožní pracovať na plné obrátky. V prípade stoličky sa snažte voliť model, ktorý umožní správne držanie tela, je pohodlný a zároveň v čo najmenšej miere zaťažuje váš pohybový aparát. Neváhajte siahnuť po kvalitných materiáloch. Ak sa nebojíte experimentov a patríte medzi aktívne typy, môžete miesto klasickej stoličky zvoliť pokojne fit loptu, ktorá je pre chrbticu skutočnou výhrou.

Pri zariaďovaní pracovne majte na pamäti aj potrebu úložného priestoru. Veľmi dobrou voľbou sú jednoduché skrinky a zásuvkové diely, ktoré je možné medzi sebou kombinovať podľa aktuálnej potreby alebo nálady. V prípade, že zvolíte nábytok v jednoduchých a neutrálnych odtieňoch, bude oveľa jednoduchšie meniť vzhľad pracovne pomocou doplnkov a skúšať tak postupne rôzne štýly.

V oblasti doplnkov sa však snažte vyberať triezvo a nepreháňať to s rôznymi nepotrebnými zbytočnosťami. Doska pracovného stola by mala obsahovať absolútne minimum týchto doplnkov, pretože predmety na vašom stole si často koledujú o vašu pozornosť viac ako samotná práca. Zamerajte sa na len na to nevyhnutné. Máme na mysli napríklad stojan na papiere či perá, kalendár alebo kancelársku techniku. Zároveň však môžete svoju pracovňu zútulniť štýlovými obrazmi a kobercom, ktorý vdýchne celej miestnosti útulnosť a príjemnú atmosféru. Mnoho odborníkov navyše odporúča mať vo svojej pracovni zelenú izbovú rastlinu. Pohľad na zelenú farbu upokojuje a prináša uvoľnenie.

Inšpirácia: Home Designing
Prečítané 4076 krát

Máte záujem o propagáciu formou PR článku?

Podobné články v magazíne

Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Príspevky a oznámenia | 26. 12. 2023

Ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme veľa šťastia, zdravia a pohody do roku 2024.

Prečítať článok

Plán obnovy rodinných domov 2022

Užitočné informácie | 30. 03. 2022

Príležitosť pre majiteľov starších rodinných domov získať dotáciu na obnovu až do výšky 19.000 eur.

Prečítať článok

Najobľúbenejšie projekty roku 2021

Príspevky a oznámenia | 24. 02. 2022

Už po piatykrát v rade sme si pre vás pripravili rebríček piatich najobľúbenejších domov na kľúč.

Prečítať článok

Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Príspevky a oznámenia | 19. 12. 2021

Ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme veľa šťastia, zdravia a pohody do roku 2022.

Prečítať článok

Naše webové stránky fungujú správne aj vďaka cookies. O ich používaní informujeme na stránke Pravidlá používania Cookies.