Moderná zimná záhrada

Príjemné čítanie o bývaní a zaujímavom interiéri

Opätovný nárast popularity, ktorému sa v poslednej dobe tešia zimné záhrady môže robí radosť nejednému milovníka zaujímavého interiéru a dizajnu. Správne navrhnutá zimná záhrada sa môže stať skutočnou oázou pokoja a miestom, v ktorom sa budete s radosťou stretávať so svojimi priateľmi či organizovať rodinné oslavy. Ako by mala moderná zimná záhrada vyzerať?

Pri navrhovaní moderných zimných záhradách môžeme pozorovať snahu o čo najväčšie spojenie s prírodou, ktorá sa nachádza za našimi oknami. Toto spojenie je realizované najmä prostredníctvom rôznych prírodných materiálov, ktoré sú v atraktívnom kontraste s hladkými sklenenými tabuľami zabezpečujúcimi dokonalý výhľad na okolitý svet. Zimné záhrady sa v dnešnej dobe stávajú prirodzenou súčasťou bývania v rodinných domoch a tak vás určite neprekvapí to, že náležitá pozornosť sa venuje aj samotnému zariadeniu.

Starožitné kreslá, sedacia súprava plná mäkkých vankúšov a priestranný jedálenský stôl umožňujú majiteľom zimnej záhrady dokonale si vychutnať všetky pôžitky, ktoré tento špecifický priestor ponúka. Na zariadenie je kladený vysoký dôraz a rovnako ako v samotnej konštrukcii i tu prevládajú prírodné materiály, kreativita i nápaditosť. Prírodné vzory sa často objavujú i na čalúnení či vankúšoch.

Nemôžeme však opomenúť jednu z najdôležitejších položiek zoznamu, ktorou sú samotné rastliny. Obľúbenými rastlinami pre zimnú záhradu sú predovšetkým tie, ktoré dokážu prekvapiť svojimi kvetmi aj v studenom zimnom období. Ako príklad môžeme uviesť Spathiphyllum, ktorý sa vyznačuje krásnymi bielymi kvetmi s príjemnou vôňou. Obľúbené sú však aj rôzne druhy papradia vytvárajúce príjemné zákutia a zabudnúť nemôžeme ani na ikonickú Rosa chinensis.

Prečítané 1673 krát

Máte záujem o propagáciu formou PR článku?

Podobné články v magazíne

Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Príspevky a oznámenia | 26. 12. 2023

Ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme veľa šťastia, zdravia a pohody do roku 2024.

Prečítať článok

Plán obnovy rodinných domov 2022

Užitočné informácie | 30. 03. 2022

Príležitosť pre majiteľov starších rodinných domov získať dotáciu na obnovu až do výšky 19.000 eur.

Prečítať článok

Najobľúbenejšie projekty roku 2021

Príspevky a oznámenia | 24. 02. 2022

Už po piatykrát v rade sme si pre vás pripravili rebríček piatich najobľúbenejších domov na kľúč.

Prečítať článok

Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Príspevky a oznámenia | 19. 12. 2021

Ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme veľa šťastia, zdravia a pohody do roku 2022.

Prečítať článok

Naše webové stránky fungujú správne aj vďaka cookies. O ich používaní informujeme na stránke Pravidlá používania Cookies.