Projekt Zelená domácnostiam

Príjemné čítanie o bývaní a zaujímavom interiéri

Základné informácie

Cieľom národného projektu Zelená domácnostiam II je podpora využívania obnoviteľných zdrojov energie v domácnostiach. Rodinné a bytové domy sa môžu od roku 2019 uchádzať o finančnú podporu vo forme poukážky na inštaláciu malých zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie. Projekt Zelená domácnostiam II je financovaný z Operačného programu Kvalita životného prostredia. Zodpovedným orgánom je Ministerstvo životného prostredia SR. Príspevky pre domácnosti sú financované z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu SR.

Aká je výška podpory?

Podľa informácií dostupných na oficiálnych webových stránkach projektu je výška finančnej podpory nastavená tak, aby motivovala domácnosti k zakúpeniu kvalitných systémov s primeraným výkonom, dlhšou životnosťou a vyššou účinnosťou premeny energie. Podpora má okrem uvedeného motivovať domácnosti k zabezpečeniu kvalitnej a odbornej inštalácie zariadenia. Podpora nesmie prekročiť 50 % z oprávnených výdavkov. Finančná podpora realizovaná prostredníctvom poukážky pokrýva časť ceny za dodávku a montáž celého systému. Hodnota poukážky sa stanoví automaticky v závislosti od druhu a výkonu zariadenia.

Ako získať podporu?

O podporu je možné požiadať prostredníctvom elektronickej žiadosti o vydanie poukážky. V súvislosti s podávaním žiadostí o príspevok je dôležité sledovať harmonogram plánovaných kôl, ktoré sa okrem termínov líšia aj v tom, aké zariadenie je predmetom žiadosti. Vo všeobecnosti sa podpora vzťahuje na malé zariadenia na výrobu elektriny s výkonom do 10 kW a zariadenia na výrobu tepla, ktoré pokrývajú potrebu energie v rodinnom alebo bytovom dome.

Viac informácií: Projekt Zelená domácnostiam II

Prečítané 1839 krát

Máte záujem o propagáciu formou PR článku?

Podobné články v magazíne

Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Príspevky a oznámenia | 26. 12. 2023

Ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme veľa šťastia, zdravia a pohody do roku 2024.

Prečítať článok

Plán obnovy rodinných domov 2022

Užitočné informácie | 30. 03. 2022

Príležitosť pre majiteľov starších rodinných domov získať dotáciu na obnovu až do výšky 19.000 eur.

Prečítať článok

Najobľúbenejšie projekty roku 2021

Príspevky a oznámenia | 24. 02. 2022

Už po piatykrát v rade sme si pre vás pripravili rebríček piatich najobľúbenejších domov na kľúč.

Prečítať článok

Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Príspevky a oznámenia | 19. 12. 2021

Ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme veľa šťastia, zdravia a pohody do roku 2022.

Prečítať článok

Naše webové stránky fungujú správne aj vďaka cookies. O ich používaní informujeme na stránke Pravidlá používania Cookies.