Pripravte svoj domov na Veľkú noc

Príjemné čítanie o bývaní a zaujímavom interiéri

Veľkonočná dekorácia pre váš domov

Jar je za dverami a spolu s ňou aj obľúbené sviatky Veľkej noci. Je najvyšší čas, aby sme svoj domov po dlhej chladnej zime nielen upratali, ale doň vniesli aj čaro prebúdzajúcej sa prírody a radosti zo slnečných dní. Veľká noc nepozná v dekoráciách módu ani sezónne hity. Umožňuje nám pripraviť si veselú, netradičnú výzdobu podľa vlastného vkusu, hrať sa s farbami a zapojiť po príprav aj našich najmenších.

Nesmrteľná klasika

Ak preferujete tradície a decentné dekorácie, siahnite po obľúbených folklórnych motívoch a zdobeniach. Maľované kraslice v prútenom košíčku, krajkový obrus, konáriky zlatého dažďa a bahniatok nesmú na slávnostne prestretom stole chýbať. Tradičná ľudová výzdoba slávi veľký návrat a dodá slávnostný nádych celkovej atmosfére domu či bytu.

Za klasickou výzdobou nemusíte chodiť ďaleko. Prehľadajte povalu starých mám a poobzerajte sa po krajkových stuhách na previazanie veľkonočného venčeka či vyšívanom tematickom obruse, ktorý dokonale ozdobí slávnostnú tabuľu. Na tradičnom veľkonočnom stole nesmie chýbať ani upečený baranček, najznámejší symbol Veľkej noci.

Výzdoba v pastelových odtieňoch

Jemná ružová, svetlomodrá, vaniková žltá, levanduľová a mätovozelená, to sú v kombinácii s bielou a šedou ideálne farby na veľkonočnú dekoráciu. Milujú ich deti aj romanticky založené gazdinky, ktoré chcú vniesť do domácnosti trochu nežnej krásy.

Krásnu pastelovú výzdobu si poľahky vyrobíte aj doma. Stačí na kúsok zelene, napríklad mäkkého machu, poukladať drobné veľkonočné vajíčka vo veselých farbách a k výzdobe doladiť jednofarebný obrus či kyticu kvetov. Z kvetinovej výzdoby vás v jarných mesiacoch najviac potešia narcisy a tulipány. Ak túžite po netradičnej elegancii, ozdobte izbu kyticou bielych, ružových alebo žltých ruží. Viac dekorácií už potrebovať nebudete.

Na veľkonočnú výzdobu nedočkavo čakajú aj naše deti. Detská izba je to správne miesto na netradičnú girlandu z farebných papierových zajačikov či vystrihnutých vaľkonočných vajíčok. Ak obľubujete kreativitu a neprekáža vám, že všetko nie je dokonale zladené, nechajte výzdobu v réžii detských ručičiek. Alebo spoločne pripravte prútené hniezdo s drobnými žltými kuriatkami, ktoré vnesie do izby tú pravú jarnú náladu.

Slávnostné prestieranie

Veľká noc sa tradične spája so slávnostným obedom a krásne prestretým stolom. To sa nezaobíde bez elegantného servisu. Ak však stolujete s malými potomkami, môžete si dovoliť trochu hravosti.

Čo tak nahradiť tradičný biely servis taniermi a pohármi s milým veľkonočným prestieraním? Motívy Veľkej noci sa nebojte kombinovať a pohrať sa s rôznymi vzormi a farbami. Podmienkou však je jednoduchý obrus a neutrálne obrúsky, aby ste z hravosti neskĺzli do gýču. K dokonalosti chýba už len dobrá nálada, čas s blízkymi a slniečko, bez ktorého by to na Veľkú noc nebolo to pravé.

Inšpirácia: Living Hours
Prečítané 2179 krát

Máte záujem o propagáciu formou PR článku?

Podobné články v magazíne

Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Príspevky a oznámenia | 26. 12. 2023

Ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme veľa šťastia, zdravia a pohody do roku 2024.

Prečítať článok

Plán obnovy rodinných domov 2022

Užitočné informácie | 30. 03. 2022

Príležitosť pre majiteľov starších rodinných domov získať dotáciu na obnovu až do výšky 19.000 eur.

Prečítať článok

Najobľúbenejšie projekty roku 2021

Príspevky a oznámenia | 24. 02. 2022

Už po piatykrát v rade sme si pre vás pripravili rebríček piatich najobľúbenejších domov na kľúč.

Prečítať článok

Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Príspevky a oznámenia | 19. 12. 2021

Ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme veľa šťastia, zdravia a pohody do roku 2022.

Prečítať článok

Naše webové stránky fungujú správne aj vďaka cookies. O ich používaní informujeme na stránke Pravidlá používania Cookies.