Interiér v čiernej farbe

Príjemné čítanie o bývaní a zaujímavom interiéri

Čierna farba bola ešte v nedávnej minulosti považovaná za nie príliš obľúbenú a v našich domovoch bola používaná skôr sporadicky. To už neplatí. V súčasnosti vystupuje táto farba zo svojho pomyselného tieňa, čo sa prejavuje tým, že tmavé odtiene čoraz častejšie zaujímajú v interiéri dominantné postavenie. Čiernu farbu môžeme vidieť nielen na rozličných dekoráciách bytových priestorov, ale aj na bytovom textile, nábytku či dokonca na stenách.

Nie tak dávno bolo zaužívaným pravidlom, že čierna farba na steny nepatrí. Opticky zmenšuje priestor, vytvára pocit stiesnenosti a na niektorých ľudí môže pôsobiť depresívne. Dnes môžeme toto pravidlo považovať za prežité. Čierna stena môže v interiéri navodiť pocit elegancie, luxusu a nadčasovosti. Ak nemáte dostatok odvahy na čisto čierne steny, môžete túto farbu vhodne kombinovať s bielou alebo s výraznou červenou, zelenou či žltou. To isté platí aj pre čiernu farbu na tapetách. V prípade, že sa nebojíte popustiť uzdu svojej fantázie a plánujete rekonštrukciu kúpelne, skúste experiment s čiernymi obkladmi v spojení s medenými prvkami a svetlou podlahou. Nezabúdajte na to, že takáto kúpeľa by mala mať skôr väčšie rozmery.

Čierna farba sa môže objaviť aj na bytovom textile. Závesy, poťahy pohoviek, vankúše či koberce sa môžu stať skvelými nositeľmi tejto nezvyčajnej farby. V niektorých prípadoch sa dokonca nemusíte držať ani pravidla, ktoré hovorí, že čierna je vhodná najmä pre priestranný interiér. Skúste pracovať s líniami. Ak zvolíte čisté línie v kombinácii s čiernou farbou a minimalistickým nábytkom, táto farba dokonale zapadne aj do malého priestoru.

Myslíme aj na tých, ktorí si netrúfajú realizovať odvážne experimenty s čiernou farbou vo veľkom meradle. Odporúčame to skúsiť aspoň s dekoráciami. Ozvláštnite interiér vášho rodinného domu alebo bytu čiernou vázou, tmavým stolovým prestieraním, prípadne zaujímavým obrazom. Možno vám čierna farba ulahodí natoľko, že jej postupne venujete viac priestoru.

Inšpirácia: Home Designing
Prečítané 2643 krát

Máte záujem o propagáciu formou PR článku?

Podobné články v magazíne

Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Príspevky a oznámenia | 26. 12. 2023

Ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme veľa šťastia, zdravia a pohody do roku 2024.

Prečítať článok

Plán obnovy rodinných domov 2022

Užitočné informácie | 30. 03. 2022

Príležitosť pre majiteľov starších rodinných domov získať dotáciu na obnovu až do výšky 19.000 eur.

Prečítať článok

Najobľúbenejšie projekty roku 2021

Príspevky a oznámenia | 24. 02. 2022

Už po piatykrát v rade sme si pre vás pripravili rebríček piatich najobľúbenejších domov na kľúč.

Prečítať článok

Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Príspevky a oznámenia | 19. 12. 2021

Ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme veľa šťastia, zdravia a pohody do roku 2022.

Prečítať článok

Naše webové stránky fungujú správne aj vďaka cookies. O ich používaní informujeme na stránke Pravidlá používania Cookies.