Príspevok na rodinný dom

Príjemné čítanie o bývaní a zaujímavom interiéri

Vláda schválila príspevok na rodinný dom s takmer nulovou potrebou energie. Konkrétne podmienky pre získanie príspevku vo výške 8 000 €, ktorého účelom je motivovať ľudí k tomu, aby svoje rodinné domy stavali s vlastnosťami budov s takmer nulovou potrebou energie, bude mať Ministerstvo dopravy a výstavby SR vytvorené v máji 2019.

Základné informácie

O príspevok nie je možné žiadať pred výstavbou rodinného domu, ale až po vydaní právoplatného kolaudačného rozhodnutia. Rodinný dom sa musí nachádzať na území Slovenskej republiky a musí byť využívaný výlučne na bývanie. Celková podlahová plocha domu nesmie presahovať viac ako 200 metrov štvorcových. Rodinný dom a jeho obalové konštrukcie musia spĺňať minimálne požiadavky na energetickú hospodárnosť budov s takmer nulovou potrebou energie (trieda A0 uvedená v energetickom certifikáte). Ďalšou podmienkou je to, že na daný dom nebol v minulosti poskytnutý tento príspevok alebo iná podpora od Štátneho fondu rozvoja bývania.

Žiadosť o príspevok

Žiadosti o príspevok sa budú predkladať na základe výzvy, ktorú vyhlási Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Podávanie žiadostí sa bude realizovať prostredníctvom elektronického formulára a následného predloženia vygenerovanej listinnej podoby elektronickej žiadosti a všetkých požadovaných príloh ministerstvu v lehote 10 pracovných dní. Základnými prílohami žiadosti by mali byť kolaudačné rozhodnutie, projektová dokumentácia a fotodokumentácia. Žiadateľ o príspevok bude musieť okrem uvedeného oznámiť ministerstvu číslo vydaného energetického certifikátu na základe ktorého bude tento certifikát overený v centrálnej evidencii energetických certifikátov.

Mohlo by vás zaujímať

V nadväznosti na požadované vlastnosti rodinného domu uvedené v podmienkach pre získanie príspevku si vám dovoľujeme predstaviť niekoľko vyhovujúcich projektov z našej ponuky.

Rodinný dom Aktiv 2024

Moderný rodinný dom v pasívnom štandarde. Fotovoltické články na výrobu elektrickej energie s možnosťou distribúcie prebytku do verejnej siete. Plne automatický inteligentný systém riadenia vnútornej klímy.

Dom na kľúč Aktiv 2024
Dom na kľúč Aktiv 2024
Dom na kľúč Aktiv 2024

Viac o projekte

Rodinný dom Aktiv 2022

Moderný dom rodinný dom v pasívnom štandarde. Fotovoltické články na výrobu elektrickej energie s možnosťou distribúcie prebytku do verejnej siete. Súčasťou rodinného domu je plne automatický inteligentný systém riadenia vnútornej klímy. Tepelné čerpadlo s rekuperáciou a chladením.

Dom na kľúč Aktiv 2022
Dom na kľúč Aktiv 2022
Dom na kľúč Aktiv 2022

Viac o projekte

Rodinný dom Ekoline 833

Moderný nízkoenergetický poschodový dom vhodný pre 5 člennú domácnosť. Kombinácia kompaktnej dispozície, nadštandardného zateplenia, podlahového vykurovania a modernej vykurovacej technológie prispieva k výrazným energetickým úsporám.

Dom na kľúč Ekoline 833
Dom na kľúč Ekoline 833
Dom na kľúč Ekoline 833

Viac o projekte

Rodinný dom Ekoline 1237

Komfortný moderný dom navrhnutý v súlade s modernými trendmi energetickej efektívnosti. Pri optimálnej orientácii obytných miestností na juh je možné dosiahnuť výrazné úspory energií. Atraktívny obytný priestor s krytou terasou, krbom, samostatnou jedálňou a čiastočne oddelenou kuchyňou.

Dom na kľúč Ekoline 1237
Dom na kľúč Ekoline 1237
Dom na kľúč Ekoline 1237

Viac o projekte

Rodinný dom Vila 1753

Atraktívny, kompaktný a jednoduchý rodinný dom s moderným dizajnom. Bohato presvetlená hlavná denná časť domu tvorená priestorom kuchyne, jedálne a obývacej miestnosti s krbom. Samostatná veľká technická miestnosť a WC pri vstupe.

Dom na kľúč Vila 1753
Dom na kľúč Vila 1753
Dom na kľúč Vila 1753

Viac o projekte

Rodinný dom Vila 1752

Moderný rodinný dom s plnohodnotným 4-izbovým bytom na prízemí a atraktívnou strešnou nadstavbou s možnosťou využitia ako ateliér, pracovňa, herňa, ďalšia izba. Komfortná terasa uprostred dispozície, chránená strechou. Nočná časť je oddelená od hlavného obytného priestoru.

Dom na kľúč Vila 1752
Dom na kľúč Vila 1752
Dom na kľúč Vila 1752

Viac o projekte

Viac informácií: Ministerstvo dopravy a výstavby SR

Prečítané 3291 krát

Máte záujem o propagáciu formou PR článku?

Podobné články v magazíne

Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Príspevky a oznámenia | 26. 12. 2023

Ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme veľa šťastia, zdravia a pohody do roku 2024.

Prečítať článok

Plán obnovy rodinných domov 2022

Užitočné informácie | 30. 03. 2022

Príležitosť pre majiteľov starších rodinných domov získať dotáciu na obnovu až do výšky 19.000 eur.

Prečítať článok

Najobľúbenejšie projekty roku 2021

Príspevky a oznámenia | 24. 02. 2022

Už po piatykrát v rade sme si pre vás pripravili rebríček piatich najobľúbenejších domov na kľúč.

Prečítať článok

Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Príspevky a oznámenia | 19. 12. 2021

Ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme veľa šťastia, zdravia a pohody do roku 2022.

Prečítať článok

Naše webové stránky fungujú správne aj vďaka cookies. O ich používaní informujeme na stránke Pravidlá používania Cookies.