Vianočná dekorácia obývacej izby

Príjemné čítanie o bývaní a zaujímavom interiéri

Príchod najkrajších sviatkov roka pre domáce gazdinky neznamená len rozbaľovanie darčekov, ale aj upratovanie, luxovanie a dekorovanie. A práve na to posledné sa my ženy najviac tešíme. Dekorácií nájdete v obchodných reťazcoch veľké množstvo. Avšak obvykle ide o tuctové, sériovo vyrábané ozdoby, ktoré nedokážu vniesť do nášho domova skutočne autentickú atmosféru.

Obetujte tento rok trochu času, zapojte manžela aj deti a vyzdobte svoju obývačku tak, aby Ježiško, keď k vám dorazí s darčekmi, sa už nechcel pohnúť ďalej.

Krásne neznamená drahé

S čím sa nám najčastejšie spájajú Vianoce? Zvyčajne je to vôňa ihličia a medovníkov, teplo kozuba či zapálených sviečok a naši blízki. Na takéto dekorácia a ozdoby nemusíte chodiť ďaleko. Ihličie nazbierate aj cestou do škôlky či z nákupu. Jednotlivé vetvičky potom môžete naviazať ako kytice a vložiť do vázy. Ozdobte ich drobnými medovníkmi, snehuliakmi vystrihnutými z kartónu či starou krajkou, ktorú už roky odkladáte v šperkovnici.

Ak zdobíte rok čo rok vianočný stromček svetielkami, skúste to tento raz inak. Vianočný stromček ponechajte čo najjednoduchší a svetielka zaveste do okna, nad jedálenský stôl, alebo nimi oživte police v knižnici. Malá zmena dokáže veľa a stromček sa aspoň jedny Vianoce zbaví blikania.

Zimné kvety

Na trhu dnes nájdete množstvo kvetov, ktoré dokonale dopĺňajú vianočnú atmosféru. Niektoré vyniknú najviac práve v zime. Hviezdou ostáva vianočná ruža, ale nádherné sú aj čemerice a orchidey v žiarivých farbách. Chýbať by nemalo ani imelo zavesené nad dverami, ktoré kúpite napríklad na trhu.

Ak hľadáte ozdobu, ktorá vás bude tešiť aj počas povianočných dní, skúste sušené kytice. Nádherne pôsobia bielo-červené kombinácie, ale makovice, levanduľa, žlté či ružové tóny a tradičné klasy.

Netradičný vianočný stromček

Čoraz viac ľudí sa v čase sviatkov vzdáva živých stromčekov, ktoré odmieta nahrádzať umelými. Radšej si stromček vyrobia ekologicky a minimalisticky. Namiesto klasického stromčeka môžete použiť väčšie množstvo ihličia, či dokonca konáre jablone. Ak ich nazbierate na svätú Barboru, teda štvrtého decembra, a vložíte do vázy s vodou, mali by zakvitnúť práve na Štedrý deň.

Šikovný majster dokáže vyrobiť improvizovaný stromček z dreva. Alebo si na stenu v obývacej izbe prilepte najrôznejšie dekorácie v tvare stromčeka. Najdokonalejšou náhradou však zostáva krásna tuja v kvetináči, ktorú si po skončení vianočných sviatkov dáte na balkón a bude vás tešiť ešte dlhý čas.

Inšpirácia: HomeBNC
Prečítané 2801 krát

Máte záujem o propagáciu formou PR článku?

Podobné články v magazíne

Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Príspevky a oznámenia | 26. 12. 2023

Ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme veľa šťastia, zdravia a pohody do roku 2024.

Prečítať článok

Plán obnovy rodinných domov 2022

Užitočné informácie | 30. 03. 2022

Príležitosť pre majiteľov starších rodinných domov získať dotáciu na obnovu až do výšky 19.000 eur.

Prečítať článok

Najobľúbenejšie projekty roku 2021

Príspevky a oznámenia | 24. 02. 2022

Už po piatykrát v rade sme si pre vás pripravili rebríček piatich najobľúbenejších domov na kľúč.

Prečítať článok

Veselé Vianoce a šťastný nový rok!

Príspevky a oznámenia | 19. 12. 2021

Ďakujeme vám za spoluprácu v uplynulom roku a prajeme veľa šťastia, zdravia a pohody do roku 2022.

Prečítať článok

Naše webové stránky fungujú správne aj vďaka cookies. O ich používaní informujeme na stránke Pravidlá používania Cookies.